במדריך הזה נלמד איך לכתוב ולהוסיף פוסט חדש באתר שלכם באמצעות עורך גוטנברג של וורדפרס. נעבור על כל השלבים, מהוספת כותרות ופסקאות, שילוב תמונות וקישורים, ועד הוספת סרטונים ועריכת SEO. נבין גם איך להוסיף תמונה ראשית לפוסט ואיך להגדיר תקציר.

מה זה עורך גוטנברג?

עורך גוטנברג הוא עורך ברירת המחדל של וורדפרס, והוא מאפשר ליצור ולעצב פוסטים באמצעות בלוקים. כל תוכן בעורך זה מיוצג כבלוק נפרד – כותרות, פסקאות, תמונות, וידאו, ועוד – מה שהופך את תהליך העריכה לפשוט ונגיש. גוטנברג מציע גמישות רבה וקלות שימוש, והוא מתאים במיוחד לעריכת פוסטים שמתרכזים בטקסט ותוכן.

אפשרות נוספת: עריכת פוסטים עם אלמנטור
למרות שאפשר לערוך פוסטים עם אלמנטור, לרוב עדיף להשתמש בגוטנברג, שהוא קל יותר לשימוש ויוצר נראות אחידה בין הפוסטים השונים באתר. אם בכל זאת רוצים לערוך עם אלמנטור, בעריכת הפוסט לחצו על "עריכה עם אלמנטור". למידע נוסף עיינו במדריך לעריכת עמודים עם אלמנטור.

יצירת פוסט חדש וכתיבת התוכן

כדי ליצור פוסט חדש, לחצו בלוח הבקרה של וורדפרס על פוסטים ואז על "פוסט חדש". זה יפתח עמוד חדש שבו תוכלו להתחיל לכתוב את הפוסט.

בחירת הכותרת הראשית

בשלב הראשון, תתבקשו להוסיף כותרת ראשית לפוסט (הכותרת הראשית היא ה-H1 של הפוסט). חשוב לבחור כותרת ברורה וממוקדת שתשקף בצורה נכונה את התוכן, מכיוון שזו הכותרת שתופיע בעמודי האתר ובתוצאות החיפוש. אל דאגה, תוכלו לערוך את הכותרת גם בהמשך אם תצטרכו לשנות אותה.

כתיבת פסקאות

כאשר אתם מקלידים טקסט חדש לאחר הכותרת, וורדפרס תיצור באופן אוטומטי בלוק פסקה (Paragraph block). כל שעליכם לעשות הוא להתחיל לכתוב.

טיפ: ירידת שורה בתוך פסקה
אם תרצו לרדת שורה בתוך אותה פסקה (ללא יצירת פסקה חדשה), לחצו על Shift + Enter. פעולה זו תיצור שורה חדשה בתוך אותו בלוק טקסט, ותשמור על ההמשכיות של הפסקה.

הוספת כותרות לתוכן הפוסט

כדי להוסיף כותרת בעורך גוטנברג, תחילה לחצו על כפתור ה-"+" שמופיע לצד התוכן או בראש העורך. לאחר מכן, בחרו בבלוק "כותרת" מתוך הרשימה. כשתבחרו להוסיף כותרת, תוכלו להגדיר את רמת הכותרת בהתאם למבנה ולחשיבות של התוכן:

  • כותרת רמה 1 (H1): הכותרת הראשית של הפוסט או העמוד, מופיעה רק פעם אחת בעמוד לכן בתוכן לא נוסיף עוד כותרת ברמה 1.
  • כותרת רמה 2 (H2): כותרת משנה עיקרית שמתחת לכותרת הראשית. משמשת לחלוקה של התוכן לנושאים עיקריים.
  • כותרת רמה 3 (H3): כותרת משנה נוספת שמתחת לכותרות H2, והיא מתאימה לנושאים משניים בתוך נושא עיקרי.

שימוש נכון בכותרות לא רק מסייע להיררכיה ברורה של התוכן, אלא גם חשוב לקידום האתר במנועי חיפוש (SEO), כיוון שהוא עוזר לגוגל להבין טוב יותר את מבנה התוכן ואת הנושאים המרכזיים בפוסט.


הוספת תמונות

תמונות הן כלי חשוב מאוד כשמדובר בהעברת מסר ויזואלי, שיפור חוויית המשתמש והגברת מעורבות הגולשים. תמונות מתאימות משדרות את המסר המרכזי בצורה מהירה ומושכת, והן גם עוזרות לשבור את הטקסט, מה שהופך את התוכן לקל יותר לקריאה.

כדי להוסיף תמונה לפוסט, לחצו על “+” ובחרו “תמונה”. תוכלו להעלות תמונה מהמחשב או לבחור תמונה מספריית המדיה שלכם. חשוב לוודא שהתמונות מכווצות כדי לשמור על מהירות טעינת העמוד.

טיפ: הוסיפו טקסט אלטרנטיבי לתמונות
כאשר אתם מעלים תמונות לאתר, מומלץ מאוד להוסיף טקסט אלטרנטיבי (alt text) לכל תמונה. מדובר בטקסט שמתאר את התמונה והוא מוצג למנועי חיפוש ולמשתמשים שלא מצליחים לראות את התמונה (לדוגמה, במקרה של בעיות טעינה או כשמשתמשים קוראים את האתר באמצעות כלים לנגישות).

הוספת קישורים

הוספת קישורים בתוך הטקסט עוזרת לשפר את חוויית הניווט באתר ולהוביל את המשתמשים לעמודים נוספים בעלי ערך. קישורים אלו יכולים להיות:

  • קישורים פנימיים: חיבור לעמודים אחרים באתר שלכם (כגון פוסטים קשורים, עמודי שירות, או מוצרים).
  • קישורים חיצוניים: הפנייה לאתרים חיצוניים, אשר יכולים לספק מידע נוסף או להוות מקור אמין.

כדי להוסיף קישור לטקסט, סמנו את הטקסט הרצוי ולחצו על אייקון הקישור בתפריט העריכה. ניתן להדביק את הקישור או לבחור עמודים פנימיים באתר. קיצור מקלדת: Ctrl+K (ב-Windows) או Cmd+K (ב-macOS).

טיפ: השתמשו בקישורים פנימיים
קישורים פנימיים עוזרים למנועי חיפוש להבין את מבנה האתר שלכם, והם גם מובילים את המשתמשים לעמודים נוספים רלוונטיים. זה משפר את זמן השהייה של הגולשים באתר ויכול לתרום לדירוג האתר בגוגל.

הוספת סרטונים

שילוב סרטונים באתר הוא דרך מצוינת להעשיר את התוכן, להפוך אותו לאינטראקטיבי יותר ולשפר את חוויית המשתמש. סרטונים מסבירים בצורה ברורה ונוחה רעיונות מורכבים, מציגים מוצרים ושירותים בצורה ויזואלית, ומאפשרים למשתמשים לצרוך את התוכן בצורה קלה ומהירה יותר. בנוסף, סרטונים מעודדים מעורבות גבוהה יותר של גולשים, גורמים להם לשהות יותר זמן באתר, ומעלים את הסיכוי שיחזרו שוב.

הדרך המומלצת להוסיף סרטונים לאתר היא להעלות אותם קודם כל ל-YouTube או פלטפורמת וידאו אחרת (כמו Vimeo). כך תימנעו מהכבדה על השרת שלכם, והסרטון יוטמע באתר בקלות.

  • העלו את הסרטון ל-YouTube.
  • העתיקו את כתובת הקישור של הסרטון.
  • הדביקו את הקישור ישירות לתוך עורך וורדפרס. הנגן יוטמע אוטומטית באתר, והתוכן ייטען בצורה חלקה ומהירה.
פחות מומלץ: העלאת סרטונים ישירות לאתר
סרטונים הם קבצים כבדים שיכולים להאט את טעינת האתר ולדרוש משאבים רבים מהשרת. במקום זאת, מומלץ להטמיע סרטונים דרך שירותים כמו YouTube, שמאפשרים לנצל את התשתית שלהם לטעינה מהירה וחלקה.

הגדרת תמונה ראשית לפוסט

התמונה הראשית היא התמונה המרכזית שמופיעה בראש הפוסט שלכם, והיא אחת מהאלמנטים הוויזואליים החשובים ביותר. היא מוצגת לא רק בתוך הפוסט עצמו אלא גם במקומות אחרים באתר, כמו בעמודי קטגוריות, בעמוד הבית (במידה ויש הצגה של פוסטים), ובתוצאות חיפוש של גוגל או שיתופים ברשתות חברתיות.

כדי להוסיף תמונה ראשית לפוסט:

  1. בעת עריכת הפוסט, בצד ימין של המסך, חפשו את התיבה שנקראת "הגדר תמונה ראשית".
  2. לחצו על הקישור, שיפתח חלון שבו תוכלו לבחור תמונה מספריית המדיה שלכם או להעלות תמונה חדשה מהמחשב.
  3. בחרו תמונה ברזולוציה מתאימה – מומלץ שתהיה איכותית אך לא כבדה מדי, כדי לא לפגוע במהירות טעינת העמוד.
  4. לחצו על "הגדר תמונה ראשית" כדי לשמור את הבחירה.
טיפ: הוסיפו תמונה ראשית שמשקפת את התוכן
רצוי לבחור תמונה שתואמת את תוכן הפוסט שלכם ומשקפת בצורה ויזואלית את הנושא המרכזי, שכן התמונה הראשית היא הדבר הראשון שהגולש יראה. תמונה טובה תמשוך תשומת לב ותעודד גולשים להיכנס לקרוא את הפוסט.

הגדרת תקציר לפוסט

התקציר הוא תמצית התוכן של הפוסט. מדובר בכמה משפטים שמתמצתים את הרעיון המרכזי של הפוסט שלכם, והוא מופיע במספר מקומות חשובים:

  • עמודי קטגוריות: כאשר הפוסט מופיע בעמודי קטגוריות, התקציר מופיע מתחת לכותרת הפוסט.
  • תוצאות חיפוש: במידה והפוסט שלכם מופיע בתוצאות החיפוש של גוגל, התקציר יספק למשתמשים תיאור קצר ומדויק על מה הפוסט עוסק.
  • שיתופים ברשתות חברתיות: התקציר יכול להופיע גם בשיתופים של הפוסט ברשתות כמו פייסבוק, טוויטר ועוד.

כדי להוסיף תקציר:

  1. בצד ימין של עורך הפוסט, חפשו את התיבה שנקראת "תקציר".
  2. כתבו כמה משפטים שמסבירים בקצרה על מה הפוסט עוסק. רצוי להשתמש במילות מפתח רלוונטיות כדי לשפר את הדירוג במנועי החיפוש.
  3. ודאו שהתקציר מעניין ומושך, כך שיגרום לגולשים לרצות להקליק ולהיכנס לפוסט.
טיפ: כתבו תקציר תמציתי על הפוסט
תקציר טוב לא רק מסייע לקידום הפוסט במנועי חיפוש, אלא גם משפר את חוויית המשתמש באתר על ידי מתן מידע קצר ותמציתי על מה שהפוסט מציע.

שיפור קידום הפוסט בגוגל עם Yoast SEO

בתחתית העמוד תמצאו את תוסף Yoast SEO, כלי מצוין לשיפור הקידום בגוגל. באמצעות התוסף, תוכלו להוסיף מילת מפתח שמתאימה לנושא הפוסט, לערוך את הכותרת שתופיע בתוצאות החיפוש, ולכתוב תקציר מושך שיגדיל את הסיכוי שגולשים ילחצו על הקישור שלכם. למידע נוסף על איך להשתמש בתוסף בצורה מיטבית ולשפר את קידום הפוסטים שלכם, עיינו במדריך המלא על [שיפור קידום הפוסט עם תוסף Yoast SEO].


בונוס! הוספת פוסט מאינסטגרם לפוסט באתר

שילוב של פוסטים מאינסטגרם בתוך האתר שלכם יכול להעשיר את התוכן, להציג עדכונים ישירות מחשבון האינסטגרם שלכם, ולהגדיל את המעורבות של המשתמשים. התהליך להטמעת פוסט מאינסטגרם הוא פשוט מאוד ומאפשר להציג את הפוסט ישירות בתוך הפוסט שלכם בבלוג, עם כל האלמנטים הוויזואליים, הלייקים והתגובות.

איך להטמיע פוסט מאינסטגרם:

  1. מצאו את הפוסט באינסטגרם: גשו לחשבון האינסטגרם שלכם דרך המחשב וכנסו לפוסט אותו תרצו להטמיע באתר, לחצו על שלוש הנקודות בפינה העליונה של הפוסט. משם, בחרו באפשרות "הטבעה" (או Embed).
  2. הוסיפו בלוק HTML מותאם: חזרו לעריכת הפוסט שלכם בוורדפרס. לחצו על כפתור ה-"+" (הוספת בלוק חדש), וחפשו את האפשרות "HTML מותאם".
  3. הדביקו את הקוד: לאחר בחירת בלוק HTML מותאם, הדביקו את הקוד שהעתקתם מאינסטגרם ולחצו שמירה על הפוסט. וורדפרס יטמיע את הפוסט בפוסט שלכם. עכשיו האינסטגרם שלכם מוטמע בתוך הפוסט!

הנה דוגמה להטמעה של פוסט מהאינסטגרם באתר: